Plesni studio Vibe

U našem plesnom studiu Vibe provodimo nekoliko plesnih radionica: radionice modernog plesa i hip hopa te malu školu baleta. Tijekom cijele godine djeluje nekoliko plesnih grupa, od najmlađeg uzrasta od 4 godine do srednjoškolskog uzrasta od 18 godina. Naše plesne grupe već godinama ostvaruju vrhunske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Plesni studio Vibe nastao je kao odgovor upravo na te uspjehe i kao potreba da se naše seniorske plesne grupe lakše profiliraju na plesnoj sceni.

Kroz satove plesa djeca usvajaju nova znanja te razvijaju svoju kreativnost stječući zdravu naviku fizičkog treninga. Razvijanjem plesnih sposobnosti i vještina, razvija se i motorika tijela, osjećaj za čvrstoću i mekoću pokreta, stvaralački pristup pokretu i plesu, kreativno izražavanje i komunikacija putem plesnog pokreta, smisao za estetiku pokreta, koncentracija i pamćenje, samodisciplina i usredotočenost. Osvješćivanjem i izražavanjem unutarnjih poticaja i impulsa za pokret razvija se mašta i stvaralaštvo kroz pokret, osjećaj za tijelo u pokretu, za oblik i kvalitetu pokreta. Slušanjem glazbe djeca razvijaju osjećaj za ritam, uči ih se povezivanju određene vrstu glazbe s vrstom plesa, te s područjem i vremenom iz kojeg potječe. Uče nove plesne korake koji se slažu u cjelinu/koreografiju.

Polaznici/e juniorske i seniorske grupe pohađanjem plesnih radionica proširuju opće znanje o plesu, vrstama i nazivima plesa, uče pravilno izvoditi vježbe zagrijavanja i razgibavanja, usavršavaju koreografije, razvijaju osjećaj za ples u grupi te osjećaj za scenski nastup.

Osim toga, sudjelovanjem u plesnim radionicama, djecu i mlade se potiče na međusobno uvažavanje i suradnju pokretom, tj. komunikaciju u plesu, na stvaralačku suradnju s partnerom i grupom te svijest o prostoru u kojem se pokret ostvaruje. Tako se razvija kolegijalnost, pomaganje i pokazivanje drugim učenicima, te razvijanje osjećaja za javni nastup i komunikacija s publikom.

Uskoro više informacija o uspjesima Plesnog studija Vibe a do tada pratite njihov rad i na njihovoj Facebook stranici