Foliotov advent

Prosinac unosi neku posebnu blagdansku čaroliju i u našu Udrugu.

Raznovrsne aktivnosti, objedinjene nazivom Foliotov advent završne su prezentacije naših redovnih radionica koje provodimo u sklopu programa “Školska godina u Foliotu” uz potporu Općine Matulji. Osim podrške Općine Matulji, naš filmski klub podržan je i od strane Primorsko-goranske županije kroz aktivnosti našeg novog filmskog projekta “Laterna magica”.

Foliotov advent započinje 18. prosinca i to s čak dva događanja. U 17:30 sati u prostoru Udruge bit će otvorenje izložbe „Putovanja po mojoj sobi“ u sklopu završne prezentacije potprograma Foliot na putu, nakon čega ćemo se svi zajedno uputiti u matuljsku Galerijicu i u 18 sati prisustvovati otvorenju još jedne izložbe, naziva „Tragovi u snijegu“, na kojoj će se prezentirati radovi naše kreativne radionice.

U utorak, 19. prosinca, u Vijećnici Općine Matulji u 18:30 sati počinje program kojim se obuhvaćaju završne prezentacije filmskog kluba video uratkom pod nazivom „Sreća“, igrokaze i recitacije jezičnih radionica „Santa and the Reindeers“ i „Natale arriva“, uz zakusku „Čarolija u zdravom zalogaju“ u sklopu manifestacije Vrijeme je za zdravlje.

Dan nakon, 20. prosinca, s početkom u 19 sati održat će se priredba našeg Plesnog studia Vibe – „Mi plešemo i kad je zima“ – na kojoj će se kroz koreografije predstaviti četiri skupine.

U suradnji s Udrugom umirovljenika i starijih osoba Matulji, 22. prosinca u 17:30 sati predstavit ćemo u holu Općine Matulji radove koje su zajedno izradila djeca i umirovljenici, na izložbi pod nazivom „Kad se male i velike ruke slože“.

Godinu ćemo u Foliotu ispratiti koji dan ranije, pa ćemo 27. prosinca održati zajedničko druženje djece polaznika i polaznica svih naših redovnih radionica: filmske, dramske, plesne, kreativne te radionice talijanskog i engleskog jezika. Blagdanski ugođaj obogatit ćemo radionicom oslikavanja lica i fotografiranja s rekvizitima nakon čega ćemo slijedi mali božićni filmski maraton. Veselimo se prosincu i svim aktivnostima koje slijede, i ovim vas putem pozivamo da nam se pridružite i budete dio Foliotovih adventskih čarolija!

Na našim redovnim aktivnostima družimo se ponovno od 8. siječnja.

by