Foliot na putu

Osim što u našem Foliotu ugošćujemo druge udruge i pojedince s kojima se družimo na kreativnim radionicama, u sklopu potprograma „Foliot na putu“ i mi gostujemo, i to po osnovnim školama Općine Matulji, kao dio programa „Školska godina u Foliotu“, financiranog od strane Općine Matulji.

Održano je već nekoliko radionica i to u područnim školama Jušići i Rukavac te osnovnoj školi u Brešcima, s ciljem da se i škole izvan centra Općine dodatno obogate drugačijim edukativno-kreativnim sadržajem, upotpunjujući onaj školski. Kroz kreativne radionice obilježili smo brojne značajne datume – pišući pismo majkama, učenici i učenice su za Svjetski dan pisanja pisama čestitali Majčin dan; na Svjetski dan ljubaznosti polaznici i polaznice radionice međusobno su si poklonili napravljene radove; na Međunarodni dan dječjih prava, pored onih osnovnih, istaknuli smo i pravo djece na slobodu (kreativnog) izražavanja; a prigodno smo obilježili i Svjetski dan televizije.

Nastavljamo i dalje putovati na još nekoliko radionica u narednim tjednima, a neke od radova izrađenih tijekom godine moći ćete pogledati na završnoj prezentaciji u sklopu izložbe koja će se održati u prosincu.

Gdje i kada točno, pitate se? Pratite našu Facebook stranicu (Udruga Foliot), gdje će biti objavljeni svi detalji.

by