U četvrtak, 12. listopada, u matuljskom Društvenom domu Hangar održana je završna prezentacija naše građanske akcije „Imam jedan prijedlog“. Na prezentaciji je prikazan video uradak u kojem su obuhvaćeni prijedlozi koje su tijekom trajanja akcije, od 15. kolovoza do 15. listopada, iznosili sudionici radionica. Akcija je okupila sve dobne skupine – djecu, mlade, odrasle i umirovljenike, koje su anketiranjem i snimanjem dali konkretne prijedloge na koji način bi oni obogatili svoje svakodnevice i kojim bi sadržajima upotpunili život u Općini Matulji.

Osim želje da se lokalno stanovništvo potakne na promišljanje o obogaćivanju života u svojoj sredini, jedan od ciljeva ove akcije bio je i poticanje na međugeneracijski dijalog. Tako je radionica održana s Udrugom umirovljenika i starijih osoba Matulji tek početak naše suradnje, koja će se nastaviti uz kreativne radionice umirovljenika i djece uoči božićnih blagdana. Na radionici s mladima također su proizašle mnoge kvalitetne ideje, uz prisustvo želje i volje da se upravo kroz našu Udrugu nastavi s njihovim razvojem i realizacijom.

Završna prezentacija okupila je zainteresirane sugrađane i sugrađanke, koje je pogledan video potaknuo na razradu pojedinih prijedloga iznesenih u završnom radu građanske akcije te na iznošenje daljnjih prijedloga. Na prezentaciji je prisustvovala i zamjenica načelnika Općine Matulji, Eni Šebalj, koja je u ime lokalne vlasti podržala ideje i novonastale suradnje.

Građanska akcija provodila se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

by